Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Patoložka zkoumala ostatky princezny Diany. Zjistila, jestli byla v době smrti těhotná

Princezna Diana
Princezna Diana
Foto: ČTK/Profimedia

31. srpna 1997 se odehrála jedna z největších tragédií v dějinách britské královské rodiny. Při vážné nehodě přišla o život princezna Diana, miláček davu a matka dvou princů. Podle jedné teorie ale měla mít děti tři.

V autě kromě Diany a šoféra zahynul i její přítel a milenec Dodi al-Fayed. Jeho otec Mohamad ale po nehodě prohlásil, že jeho syn a princezna spolu čekali dítě.

"Byl jsem jediný člověk, kterému to řekli," tvrdil podle serveru Telegraph s tím, že šťastnou novinu mu měli zavolat. Od té doby se rodí jedna teorie za druhou a spekulace o tom, jestli byla Diana v době nehody těhotná nebo ne, dodnes nedávají lidem spát.

Až nyní se konečně zjistila pravda. Diana těhotná nebyla a nezemřela s nenarozeným dítětem. Uvedla to forenzní expertka Angela Gallop, která zkoumala pozůstatky zemřelé princezny.

"Nejprve šlo o to zjistit, zda vzorky krve princezny Diany obsahovaly těhotenský hormon. Druhým záměrem bylo získat případný důkaz o tom, že by brala antikoncepční pilulky," řekla pro Sunday Times.

Spekulace o tom, jestli byla Diana v době nehody těhotná nebo ne, jsou tak konečně rozseknuty. 

Témata:  princezna Diana Lady Diana

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy