reklama

Americkou pop-rockovou skupinu Hanson od počátku tvoří bratři Isaac, Taylor a Zac z americké Oklahomy. Kapela je známa především díky hitu MMMBop z roku 1997. Písnička se objevila na jejich debutovém albu Middle of Nowhere. Skladba, kterou si zamiloval téměř celý svět, jim ihned vynesla tři nominace na cenu Grammy.

zdroj: YouTube

Všichni tři kluci začali hudební kariéru jako klavíristé, ale Isaac nakonec začal hrát na kytaru a Zac na bicí, zatímco Taylor pokračoval jako klávesista.  A přestože u nás jsou známi spíše jako „boy band“ a většina z nás si je pamatuje jako tři blonďaté teenagery, bratři Hansonovi se od doby hitu MMMbop velmi změnili.

Skupina Hanson existuje dodnes, i když u nás o ní moc slyšet není. Mezi lety 1997 a 2000 měla kapela velký komerční úspěch. Kvůli konfliktu s producenty opustili chlapci nahrávací společnost, založili svou vlastní, 3CG Records a vydali se jinou cestou.

Podívejte se, jak bratři Hansonovi vypadají dnes: 

Skupinu tvoří Isaac Hanson, kterému je dnes 38 let. Když kapela v roce 1992 začínala, bylo mu pouhých jedenáct. V době vzniku hitu MMMbop bylo nejstaršímu bratrovi šestnáct. Dnes má tři děti a kromě zpěvu hraje i na  elektrickou a akustickou kytar, ale i na klavír a basu.

Prostřední bratr Taylor měl v době úplných začátků skupiny Hanson devět let. Když Hanson udělali díru do světa, měl pouhých čtrnáct let. Dnes je pětatřicetiletý hudebník otcem šesti dětí. Svou manželku Natali potkal v šestnácti. Vedle zpěvu hraje na klávesy, perkuse a další bubny, kytaru, harmoniku a klavír.

Nejmladším z trojice je Zachary neboli Zac. Když kapela v roce 1992 začínala, bylo mu šest let. Dnes už je to ovšem dospělý třiatřicetiletý muž, který má sám čtyři děti.

Hanson má na kontě řadu koncertních turné a celkem 11 alb. To poslední vyšlo v roce 2018. Skupina se také objevila v seriálu Sabrina – mladá čarodějnice nebo v klipu Katy Perry Last Friday Night (T.G.I.F.) z roku 2011.