reklama

Zamilovaný pár z Manchesteru se měsíce toužil vydat do New Yorku. To se jim počátkem tohoto měsíce podařilo a po přistání byli oba celí unešení. Dlouho jim tento pocit ale nevydržel.

U východu z letiště se k nim přimíchal muž a nabídl jim, že je taxíkem vezme do hotelu. Craig předpokládal, že by je cesta mohla stát maximálně 60 dolarů, tedy zhruba 1000 korun.

Muž je ale odvedl od stanoviště taxíků na soukromé parkoviště k mikrobusu, za jehož volantem seděl jiný řidič. Ten je nejprve požádal o poplatek za parkování ve výši 20 dolarů. 

Poté dvojici vysvětlil, že město zavedlo nové mýtné poplatky za přechod mezi mosty a nakonec páru oznámil, že cesta na Manhattan je vyjde na 900 dolarů, tedy zhruba 20 tisíc korun.

"Já a moje přítelkyně jsme nemohli uvěřit tomu, co jsme slyšeli. Měli jsme u sebe jenom 900 dolarů. Začal jsem panikařit. V tašce jsem měl zásnubní prsten," vysvětlil serveru The Sun mladík.

Bál se, že kdyby podvodníkům peníze nedal, mohli by je oba okrást nebo jim sebrat zavazadla. Případně ještě něco horšího, protože jeho přítelkyni vytáhli z taxíku, ale mladíka drželi uvnitř a žádali po něm peníze.

Nakonec mu řekli, že stačí, když jim zaplatí 470 dolarů, tedy zhruba 10 tisíc korun. Ty jim pod tlakem dal. Zaplatil tak 10 tisíc korun za cestu dlouhou 6,5 kilometru a do cíle nakonec museli dojet metrem.

Dvojice vše obratem oznámila na policii, která po mužích pátrá. Strážníci jim ale oznámili, že své peníze už zřejmě nikdy neuvidí.