Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Problémy se spánkem? Vylepšete svou ložnici a konečně se vyspěte

spánek
spánek
Foto: Johann Malle

Spánek je pro každého z nás velmi důležitý. Z jakého důvodu? Je to primárně proto, že díky němu naše tělo regeneruje a nabírá energii. Pokud se vám špatně spí, je to problém, který se následně projeví ve vašem běžném životě. Je proto na místě zajistit, abyste se konečně vyspali. Jak na to? Stačí vylepšit svou ložnici. Toto je souhrn typů, které patří mezi zaručeně nejlepší. (PR článek)

Mějte kvalitní matraci

Pokud jste dlouhé roky svou matraci neměnili, je to velká chyba. Patrně je to ona, co způsobuje že se během noci budíte. A ráno máte také nemalé bolesti. Svou starou matraci proto vyhoďte a nahraďte ji matrací novou. Pokud máte omezený rozpočet, můžete si koupit taštičkové matrace, které jsou inovací klasických pružinových. Jejich kladem je dobré větrání, ale i to, že nevržou. Jestliže máte peněz dost, zkuste různé speciální pěny, které se umí vašemu tělu při spánku přizpůsobit. A také nezapomeňte na několik dalších věcí, které s výběrem souvisí. Je to:

Počet zón Správná velikost Vyhovující tvrdost Zajistěte si maximální klid

Mnoho lidí se nevyspí proto, že mají hlučné sousedi. A je jedno, zda jsou vedle, nad vámi, nebo pod vámi. Pokud domluva nepomáhá, je vhodné začít se stavební úpravou, která zamezí, aby hluk k vám do místnosti vstupoval. Stačí správně odhlučnit podlahu, popřípadě i stěny a také strop. Tím zajistíte, že i když budou vaši sousedů hluční, tak vy téměř nic neuslyšíte. Vhodné je oslovit odborníka, který vám pomůže s návrhem vhodného materiálu. Nebudou vás během spánku budit a vy se ráno probudíte plní energie. Uvidíte, že ticho je pro dokonalý spánek tím nejlepším.

Nenechte se ničím rušit

Váš spánek může narušit i to, že vás bude během noci cokoliv obtěžovat. A nemusí to být jenom partner nebo partnerka svým chrápáním. Velmi často to může být vysoká teplota, kterou lze eliminovat otevřením oken. Zde ale pozor na to, že tím se vám do ložnice zase dostane hmyz, který vás bude také budit. Jak tento problém vyřešit co nejlépe? Stačí osadit sítě proti hmyzu a problém je vyřešený. Pro hmyz se vytvoří neprostupná překážka a zůstane tam, kde má být. Tedy venku. Oknem přitom bude stále procházet čerstvý vzduch. A jaké jsou výhody daných sítí?

Eliminují lezoucí i létající hmyz Snadno se instalují Jsou za příznivou cenu Eliminujte venkovní hluk

Nemusí to být nutně jenom hluční sousedé, kteří vás budou rušit. Zapomínat byste neměli ani na to, že se může objevit hluk z venku. Pokud se jedná například o auta pod oknem, nebo předzahrádku u restaurace, mohou pomoci různé druhy venkovních rolet. Ty hluk zastaví ještě před okny a k vám do ložnice nemusí žádný přijít. Případné rušení však může přijít i jinak. Jsou to například ptáci, které nalétávají k vašim oknům a staví zde svá hnízda. Hluční jsou už od brzkého rána, což je také celkem velký problém. Řešit se však dá, a to tak, že budete instalovat zábrany proti ptactvu. Ty zajistí, že ptáci nebudou moci na parapetu či v okolí vašeho okna přistát a tak zamíří jinam. I tím zajistíte, že vás hluk z venku nebude nijak rušit.

Mějte kvalitní postel

Pokud je malá, pokud se hýbe a pokud vrže, rozhodně to není nic, co by napomáhalo kvalitnímu spánku. Proto pořiďte postel novou. Nejlépe z kvalitního dřeva, které nadchne svými vlastnostmi. Pokud to zvládnete, můžete si pořídit pily na dřevo a svou novou postel si vyrobíte sami. Pokud ne, můžete její výrobu zadat kvalitnímu truhláři, stejně jako můžete postel ze dřeva i koupit. Pamatujte, že kvalita je základem spokojeného spánku, který tolik potřebujete. Navíc se pozitivně podepíše také na životnosti, kdy vám taková postel může bez problémů vydržet třeba i desítky let. Přesvědčte se sami.

Témata:  pr článek spánek

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy