reklama

5) Myry Hindleyová

Její jméno a jméno jejího partnera Iana Bradyho je ve Velké Británii synonymem pro čisté a brutální zlo. Perverzní párek mezi léty 1963 a 1965 unesl minimálně 5 dětí, které během sadomasochistických sexuálních hrátek brutálně zavraždili. Jejich těla poté dvojice pohřbívala v močálech Saddleworth. Hindleyová sama únosy iniciovala, hrála hlavní roli v jejich únosech a brutální mučení si nahrávala na magnetofon a byla při něm více než aktivní. Svým chováním šokovala celou tehdejší Anglii a podle soudce, jen díky tomu, že byl zrušen trest smrti, unikla oprátce. Doživotnímu trestu však ne. Zemřela v roce 2002 ve věku 60 let ve vězení.

4) Aileen Wuornosová

Aileen rozhodně neměla jednoduché dětství. Otec byl psychopatický pedofil a dívku často zneužíval. Aby měla co jíst často se prodávala za jídlo, drogy nebo cigarety. Ve 14 letech údajně otěhotněla s bratrem. Není divu, že k mužům neměla právě dobrý vztah. V roce 1986 potkala Tyriu Mooreovou, která se stala její milenkou. Lesbický pár byl permanentně bez peněz a Wuornosová se to rozhodla řešit svérázně. Začala vraždit svoje klienty a okrádat je. Její vražedná jízda trvala pouhý rok – od 16. listopadu 1989 do listopadu 1990, a vyžádala si život sedmi mužů. Moorová svědčila proti ní. Rozsudek byl jednoznačný. Trest smrti. Byl vykonán v roce 2002. Podle jejího případu v roce 2003 vznikl film Zrůda s Charlize Theronovou v hlavní roli.

3) Kate Barkerová

Kate „Mamka“ Bakerová měla čtyři syny. Byli to dobří synci a maminku poslouchali na slovo. Problém byl jen v tom, že „Mamka“ nebyla právě morálním vzorem. Naopak! Ze synů a jejich kumpánů vytvořila gang, který měl na svém kontě desítky přepadených bank, obchodů a pošt. Banda se neštítila ani únosů movitých občanů a na krku měla i několik vražd. Potom, co roku 1933 při přepadení banky v St. Paul gang brutálně popravil policistu a druhého zmrzačil, došla FBI trpělivost a na „Mamku“ a její kluky vyhlásila hon. Dostihla ji v roce 1935 v Chicagu a „Mamka“ i s jedním ze synků přišla v následné přestřelce o život.

2) Juana Barrazová

Juana pochází z chudé části Mexika a opět její zločineckou kariéru poznamenalo nešťastné dětství. Její matka byla těžká alkoholička a svoji dceru prodávala za tři piva sexuchtivým zájemcům. Během let se ze silné dívky stala wrestlingová zápasnice vystupující pod jménem La Dama del Silencio (Mlčící dáma). Roste v ní ovšem i zášť ke starším ženám ve věku její matky. V roce 1998 se jedné z nich představí jako sociální pracovnice, vloudí se do jejího domu a starší ženu pak brutálně zabije a okrade. Policie tápe. Oběti jsou zabity s velkou brutalitou a silou. Vyšetřovatelé nevěří, že by vrahem mohla být žena. Dokonce pátrají mezi transvestity! Teprve v roce 2006 spadne klec. Barrazová má na kontě 46 až 49 starších žen. Svých činů nelituje. Vraždy považuje za službu společnosti. Je odsouzena na 60 let vězení.

1) Griselda Blancová

Griselda se se narodila do chudé rodiny v kolumbijské Cartageně. Nějaký čas se živila prostitucí, ale brzy přišla na to, že únosy, vraždy a pašování drog vynáší více. A Griselda se skutečně uměla otáčet. Po přesunutí do USA v 60, letech jí vedený gang brzy vydělával na prodeji kokainu v Miami a v Kalifornii 80 milionů USD měsíčně! „Kmotra“, „Královna pašeráků“ nebo „Černá vdova“, jak se jí přezdívalo, držela své impérium pomocí teroru a vražd. Vynalezla metodu rychlých úderů pomocí motorek, kdy spolujezdec oběť rozstřílel a pachatelé rychle zmizeli.  Střídala manžele, milence ba i milenky jako ponožky a rozchod většinou pro ex-partnery znamenal ránu z pistole do hlavy. Odhaduje se, že na svém kontě měla mezi 200 až 400 vraždami! Klec spadla v roce 1985 a Griselda se ocitla ve federálním vězení. Plán na útěk, kdy chtěla unést syna prezidenta J.F. Kennedyho, kterého chtěla vyměnit za svoji svobodu, nevyšel a z vězení se dostala až v roce 2004 a byla deportovaná do Kolumbie. Osud ji dostihne v roce 2012. Ironicky ji při nákupu masa v Medellínu rozstřílí dva útočníci na motorce…