Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Alain Delon bojoval o život, po mozkové mrtvici musel na operaci

Alain Delon (vlevo)
Alain Delon (vlevo)
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Třiaosmdesátiletého francouzského herce Alaina Delona postihly před několika týdny potíže s oběhovou soustavou a utrpěl lehké krvácení do mozku. Po operaci v jedné pařížské nemocnici strávil tři týdny na jednotce intenzivní péče, řekl ve čtvrtek agentuře AFP hercův syn Anthony Delon.

Nyní je jeho stav otce stabilizovaný a doléčuje se na klinice ve Švýcarsku, uvedl také. Musí se šetřit. Ještě v Paříži se u něho v nemocnici střídala celá rodina.

Agentura DPA připomíná, že už v minulosti přinutily zdravotní potíže Alaina Delona k několika přestávkám. Ještě letos v květnu na filmovém festivalu v Cannes převzal Zlatou palmu za celoživotní dílo.

Za svoji desítky let trvající kariéru Delon, který svého času platil za jednoho z nejpřitažlivějších mužů francouzského filmu, hrál ve více než 80 snímcích. Slávu si získal třeba rolí ve filmu Gepard, kde hrál s Claudií Cardinalovou.

V roce 1963 Gepard získal v Cannes Zlatou palmu. Diváci znají Delona také třeba ze snímků Černý tulipán nebo Dva muži ve městě, v roce 2008 si zahrál Julia Caesara v komedii Asterix a Olympijské hry. V posledních letech ale vyvolal kontroverze svými politickými názory nebo chováním k ženám.

Témata:  Alain Delon Francie mrtvice

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy