Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Moravě zaparkoval Batmobil. Projet se v něm můžete za 10 milionů

film Batman 3
film Batman 3
Foto: Pixabay

Znojmo - Na Moravě se objevil slavný batmobil - vůz, se kterým je nerozlučně spojený superhrdina filmových trháků. Jde o originál, který si zahrál v několika pokračováních série a má hodnotu, která se odhaduje na desítky milionů korun.

Batmanovo neprůstřelné superauto s proudovým motorem bylo postrachem všech padouchů a nedostižným snem fanoušků komiksového hrdiny. Batmobil za ty roky procestoval půlku zeměkoule a nakonec zaparkoval ve Znojmě. Batmanův obdivovatel ho koupil od německého sběratele.

Cenu tají, hodnota originálu je ale nevyčíslitelná. Jen kopie takového vozu se prodávají od osmi milionů výš. Proudový motor sice nemá, ale pod kapotou ukrývá brutální osmiválec, který by utáhl i náklaďák.

Do kabiny se nastupuje jako do stíhačky a uvnitř je kokpit, na který potřebujete pilotní průkaz. "To je z MIGu 21," směje se majitel vozu Ronald Seunig. Uvnitř je horko a kdo má přes metr osmdesát, ven se vysouká jen stěží. Ale v žádném jiném autě nezískáte takové obecenstvo.

Na délku má šest metrů, váží přes dvě tuny a pohybuje s ním 350 koní. Batmobil ale není pojištěný! Slavný filmový bourák teď poputuje do muzea v Hatích u Znojma a majitel slibuje, že nechá projet každého, kdo mu jako záruku složí deset milionů.

Témata:  film Batman 3 výstavy

Aktuálně se děje

10:12

Mladík ve škole na Tachovsku vyhrožoval spolužačce. Skončil v cele

Policie v úterý zasahovala na jedné ze škol na Tachovsku kvůli výhrůžkám, jejichž původcem byl jeden ze studentů. Mladík podle dosavadních zjištění vyhrožoval spolužačce tím, že zabije její blízké.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy