reklama

Jmenoval se Christopher Wilder a narodil se v Sydney roku 1945. Jeho otec byl americký námořní důstojník. Během porodu téměř zemřel a ve dvou letech se málem utopil. Do křížku se zákonem se dostal poprvé v sedmnácti letech, kdy spolu s kamarády znásilnili třináctileté děvče. Dostal rok podmínky a musel podstoupit terapii, jejíchž součástí byly podle jeho slov i elektrošoky, což se ovšem později ukázalo jako jeho výmysl.

Roku 1965 na pláži Wanda u Sidney našli dvě znásilněná a zavražděná děvčata. Popis podezřelého se až příliš podobal Wilderovi. Ten ovšem krátce po vraždách zvedl kotvy a odstěhoval se do USA. Nový domov našel na Floridě. A začalo se mu dařit. Měl stavební firmu a prodával i nemovitosti. Koupil si jachtu, luxusní loft a Porsche 911. Zdálo se, že se usadil. Roku 1968se dokonce oženil. Týden po svatbě ovšem jeho žena našla v jeho autě kalhotky patřící jiné dámě a tvrdou pornografii. Manželství okamžitě nechala anulovat.

Wilder si také našel nového koníčka. Fotografování. S aparátem na krku a ve svém sporťáku nabízel krásným dívkám kariéru modelek. Stačilo jen pár lechtivých snímků. Udání a žaloby za obtěžování, ba dokonce i znásilnění, se na Wildera jen hrnuly. Z žádné však nakonec nic nebylo, a bohatý podnikatel se vždy vyplatil. 

Kosa narazila na kámen roku 1982, kdy při návštěvě rodičů v Austrálii, využil svůj fotografický trik a znásilnil dvě nezletilá děvčata. Byl zadržen, ale po složení kauce 350 000 dolarů se z vězení dostal a mohl se vrátit dokonce do USA. Wilder pod tlakem ztrácel všechny zábrany a brzy mělo nastat peklo.

Dnem zlomu šíleného Australana, byl 28. únor 1984. Toho dne se konala Miami Grand Prix, které se zúčastnil se svým Porschem i Wilder. Zde se seznámil s krásnou hosteskou – dvacetiletou Rosario Gonzalezovou, finalistkou Miss Florida. Od chvíle, kdy odjela s Wilderem v jeho sporťáku ji nikdo neviděl. 

O tři týdny později, 18. března narazil v nákupním centru na poloostrově Merritt, na další krásku-jedenadvacetiletou Terry Fergusonovou. Odvezl si ji ve svém sporťáku. O tři týdny její tělo našla rybářská loď plavat v moři. Dívka byla mučena a uškrcena, ale nebyla znásilněna. Poslední obětí z Floridy byla devatenáctiletá studentka Linda Groverova z Tallahasse. Na dívku opět Wilder použil „fotografický trik“. Dívku pak odvezl do svého hotelového pokoje v Bainbridge v Georgii. Tam ji mučil, škrtil a znásilnil. Dívce se však podařilo mu vysmeknout, zamknout se v koupelně a vyvolat poplach. Wilder musel utéct, a stal se z něj hledaný muž. Cesta do pekel začala.

Jako správný uprchlík se vydal na západ. Jeho zvrhlé touhy však byly silnější než on. Na první zastávce v texaském Beaumont si 21.března vyhlédl zdravotní sestřičku Terry Waldenovou. Na trik s focením třiatřicetiletá žena nezabrala. Tak ji jednoduše praštil po hlavě. Když její tělo o pět dní policie našla v kanále, bylo celé pořezané a popálené. To však již měl Wilder na kontě další oběť. V Oklahomě zavraždil jednadvacetiletou Suzanne Loganovou. Její zmizení evidentně nijak nevzrušovalo jejího manžela, který si myslel, že od něj utekla. Pravdu o jejím osudu mu o deset dní později oznámila policie. Wilder ji ubodal a hodil do řeky.

Cestou přes Colorado se mu podařilo na focení zlákat osmnáctiletou Sheryl Bonaventurovou. Dívka skončila pobodaná a s kulkou v hlavě ve škarpě u silnice. Dne 1. dubna 1984 dorazil Wildman do města hříchu. V Las Vegas se vmísil se svým fotoaparátem mezi novináře na konkurz na modelky časopisu Seventeen. Podařilo se mu ulovit mladičkou Michelle Korfmanovou. Její tělo bylo nalezeno až 3. května a mohlo být identifikováno jen díky zubařským záznamům. Její únos a vražda se stala Wilderovi osudnou. Na konkurzu byl totiž několikrát vyfotografován a při pátrání po nezvěstné Michelle jej svědci označili za muže, se kterým byla naposledy viděna. Z Wildera se stal rázem nejhledanější muž USA.

To mu však nebránilo pokračovat v jeho řádění. V Kalifornii narazil na dítě ulice, šestnáctiletou krásku Tinu Marii Risicovou. Tu znásilnil a mučil. Ale dívka byla všemi mastmi mazaná, a podařilo se ji Wildera umluvit, a ten ji nechal žít. Rozhodl se z ní udělat svoji volavku. Párek otočil směr a přes Arizonu, Missouri a Ilinois vyrazil do New Yorku.

Ve městečku Merrillville v Indianě mu skutečně Tina pomohla nalákat další oběť. Šestnáctiletou   Dawnette Wiltvou odvezl do lesa několikrát znásilnil a poté dvakrát bodl do hrudníku. Dívce však přežila a přivolala si pomoc. Pomalu se blížil v k New Yorku. Ve městě Victor donutil Wilders opět za asistence Risicové nastoupit do svého vozu třiceti tříletou Beth Dodgeovou. Tu během jízdy zastřelil a za pomoci své společnice ji pohřbil.

Pote se rozhodl změnit své plány. Risicové koupil letenku do Kalifornie a sám se vydal do Kanady. Tam už ovšem nedojel. U benzínky v městečku Colebrook v New Hampshire si jej všimla hlídka dálniční policie. Wilders vytáhl Colt Python. Než stačil ale vystřelit, vrhl se na něj zezadu jeden policista. Druhý pak do vraha na útěku vypálil dvě rány, přičemž zranil i svého kolegu. Ten naštěstí přežil. Wilders takové štěstí neměl a vyhnul se tak světské spravedlnosti.

 Jeho řádění nepřežilo osm mladých žen. Nemusí to však být všechny oběti šílené sexuálního predátora. Vedle dvou mladých Australanek z pláže Wanda, byl Wilders podezřelí z vraždy dalších osmi krásných žen. Pravdu si Wilders odnesl do hroby. Jeho tělo bylo převezeno na Floridu, spáleno a popel rozptýlen nad oceánem. Pozůstalí po jeho obětech si po zaplacení daní mezi sebe rozdělili 7 milionů dolarů z jeho majetku. Zmařené životy to však již nevrátilo.