Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo asi zpřísní kontrolu prodeje zbraní

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Berlín - Místopředseda německé vlády Sigmar Gabriel dnes vyzval ke zpřísnění kontroly prodeje střelných zbraní v Německu.

Jde o reakci na páteční masakr v Mnichově, při němž osmnáctiletý chlapec, pravděpodobně posedlý masovými vraždami, zastřelil devět lidí a pak i sám sebe.

"Musíme nadále dělat vše, co můžeme, abychom omezili a přísně kontrolovali přístup ke smrtícím zbraním," řekl vicekancléř a šéf sociálních demokratů Gabriel novinářům z mediální skupiny Funke. Té patří několik německých novin.

Úřady podle Gabriela zjišťují, jak chlapec s německým a íránským občanstvím, který trpěl vážnými psychickými problémy, mohl získat zbraň. "Kontrola zbraní je důležitá otázka," zdůraznil vicekancléř.

Mladík spustil palbu nedaleko hojně navštěvovaného nákupního centa v pátek večer. Zabil devět a zranil dalších 27 lidí, než zbraň obrátil proti sobě, zatímco se k němu blížila policie.

Témata:  Německo zbraně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy