reklama

Úspěšný hráč si tak bude moci udělat "selfie" s prvním kosmonautem Jurijem Gagarinem, s cary Ivanem Hrozným či Petrem Velikým, anebo s francouzským císařem Napoleonem Bonapartem. "Lovit" bude možné i básníky, hudebníky či vědce, například Alexandra Puškina, Pjotra Iljiče Čajkovského nebo Michaila Lomonosova.

"Do konce srpna se v prodeji objeví vylepšená aplikace Poznej Moskvu, s jejíž pomocí bude možné si udělat snímek s kultovní historickou postavou," slibuje radnice podle agentury Interfax.

"Aplikace má za úkol pomocí módní technologie upozornit na bohaté kulturní dědictví a dá také další důvod k toulkám Moskvou," slibuje si radnice. Nový projekt se opírá o stávající turistický portál, který zahrnuje údaje o 1300 stavbách, 114 památnících, 40 muzeích, 162 zákoutích a 196 historických osobnostech a nabízí 57 různých tematických vycházek po ruském hlavním městě.

Populární hra Pokémon GO dorazila do Ruska, ačkoli se v zemi ještě legálně neprodává. Nicméně již přiměla pravoslavnou církev, aby varovala věřící před ztrátou zdravého rozumu a chorobnou závislostí.