Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Mexiku se udály dva masakry, zemřelo 16 lidí

Mexiko, ilustrační foto
Mexiko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Mexiko - Mexiko patří mezi země s nejvyšší mírou kriminality na světě, což potvrzuje i nejnovější incident. Při dvou masakrech ve státech Michoacán a Guerrero zahynulo v sobotu nejméně 16 lidí.

Devět ohořelých těl bylo nalezeno v automobilu v oblasti Cuitzeo nedaleko potrubí, které provozuje státní společnost Petroleos Mexicanos, uvedla prokuratura státu Michoacán. Smrt osob může souviset s možnou krádeží paliva.

Ve stejný den policie nalezla sedm zastřelených členů jedné rodiny, včetně dvou dětí, ve státě Guerrero.

V minulém roce došlo v Mexiku k 20.525 vraždám, 2402 z nich se odehrálo právě ve státě Guerrero.

Ministerstvo zahraničních věcí ČR na svém webu upozorňuje cestovatele, že bezpečností situace v některých státech Mexika je v současné době negativně ovlivněna násilím mezi drogovými kartely a to včetně Estado de México (stát obklopující hl. město Mexiko). MZV ČR z důvodu špatné bezpečnostní situace nedoporučuje cestovat do států na hranicích s USA (Durango, Coahuila, Tamaulipas, Nuevo León, Sonora, Baja California Norte a Chihuahua) a do státu Michoacán.

Témata:  Mexiko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy