Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie v Srbsku zadržela 11 lidí, jsou podezřelí z pašování migrantů

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Bělehrad - Srbská pohraniční policie dnes zadržela 11 osob. Podezírá je z pokusu propašovat do Maďarska několik desítek ilegálních migrantů.

Podle agentury Tanjug to oznámilo srbské ministerstvo vnitra.

Všech 11 zadržených jsou občané Srbska. Obviněni jsou z trestných činů nedovoleného překročení státní hranice a pašování lidí. Ilegálně převést přes hranice se podle Tanjugu pokoušeli běžence z Turecka, Afghánistánu a Pákistánu.

Při domovních prohlídkách u podezřelých našli policisté větší množství zbraní a munice, menší množství marihuany, 600 falešných dolarů a větší počet mobilních telefonů a SIM karet.

Témata:  Srbsko pašeráctví

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.