Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Libanonu byli zadrženi čtyři členové Islámského státu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto YouTube

Bejrút – Několik členů Islámského státu dnes zajala libanonská armáda. K zátahu, který se změnil v přestřelku, došlo dnes na severu země. 

S odvoláním na nejmenovaný bezpečnostní zdroj o tom informovala agentura Reuters. Podle místních médií jeden z podezřelých při přestřelce svým zraněním podlehl.

Libanonská státní tisková agentura uvedla, že dva Syřané a dva Libanonci byli obviněni z útoků na armádu a zapojení do teroristických aktivit a zabíjení.Islámský stát ve velkém operuje v sousední Sýrii. Libanon, který byl zasažen vlastní občanskou válkou v letech 1975 až 1990, se vždy snažil od konfliktu v Sýrii distancovat.

Příliš se mu to ale nedaří, i vzhledem k zapojení libanonského šíitského hnutí Hizballáh do bojů na straně syrské armády. Boje se navíc čím dál tím častěji přelévají i na území Libanonu.

Témata:  Islámský stát Libanon Sýrie

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:38

Mrazivé noční počasí až do odvolání. Výstraha platí téměř pro celou zemi

Mrazivým počasím začne i nadcházející týden, do jehož začátku zbývá pár hodin. Teploty budou v noci klesat pod nulu téměř na celém území republiky, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy