Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Totální chaos a nepřipravenost v Riu. Čeká nás nejhorší olympiáda v historii?

BrazílieBrazílie, Rio de Janeiro
BrazílieBrazílie, Rio de Janeiro
Foto: Pixabay

Rio de Janeiro – Pro mnohé to vypadá jako špatný vtip, jak se začali fanoušci z celého světa sjíždět do Brazílie, aby mohli sledovat a fandit sportovcům. Čím dál tím více se plní sociální sítě obrázky a videi, které jsou někdy až k nepochopení.

Velkou oblibu si získal hashtag #rioproblems, pod kterým lidé ukazují všemožné příhody z Ria, ať už k zasmání, nebo některé k pláči. Podobný hashtag byl i před dvěma lety v Soči, ale brazilské hry to hravě překonaly už po pár hodinách, kdy první lidé přicestovali do země.

Podle mnohých demonstrace na letiště v Riu, kde se vítali návštěvníci nápisem „Vítejte v pekle", není moc daleko od pravdy. Na sociálních sítích už se toho našlo mnoho, od chybějících umyvadel na stadionech, až po dlouhé fronty na lístky. Vtipálci připravili i nové logo, které je inspirované virem Zikou.

The #Zolympic #Zopening #Zeremony is tomorrow. #Zika #Rio2016 #RioProblems pic.twitter.com/lolqIiWci4

— dap (@dapstats) 4. srpna 2016

 

Zoo místo golfového hřiště

Na golfovém hřišti, kde se za pár dní má hrát, je plné divokých zvířat, jako třeba lenochodů, krokodýlů, hroznýšů královských, opic a dokonce i největších hlodavců světa, kapybar. Místo golfu, který je na olympiádě po 112 letech, můžou lidé pozorovat brazilskou faunu.

Mezinárodní olympijský výbor řekl, že udělá vše, aby se sportovci nemuseli bránit před kajmany, hady a dalšími potenciálně nebezpečnými zvířaty. Po dobu turnaje bude hřiště hlídat pět odborníků na zvířata, kteří je budou odchytávat.

This stadium sink isn't quite completed. #RioProblems pic.twitter.com/f6CWVQqRQB

— Eric Adelson (@eric_adelson) 3. srpna 2016

 

Desítky příspěvků ukazují celkovou nepřipravenost olympijských ubytovacích zařízení v Riu. Sportovní novinář poslal obrázek s chybějícím umyvadlem. Minulý týden australský tým odmítl přestěhovat sportovce do vesnice, kvůli problémům s elektrikou a vodou. Italský tým si dokonce najal vlastního instalatéry a elektrikáře, aby jim připravili ubytovaní.

Pomyslným vrcholem je video z pokoje Jamajského týmu, kde ubytovaly ženy, zatímco jen o pár metrů dále, stále bez problémů stavěli pracovníci koupelnu.

In today's edition of #RioProblems, the Jamaican team's room in Olympic Village is a disaster.(via @JamaicaGleaner)pic.twitter.com/WwyNqAu1GL

— 120 Sports (@120Sports) 4. srpna 2016

 

Ztráta klíče od stadionu

Organizátoři už dokonce stačili ztratit klíče od slavného fotbalového stánku Maracana, kde se hraje fotbalový turnaj a zároveň i dnešní zahajovací ceremoniál. Museli přivolat údržbáře s obřími kleštěmi, aby vylomili zámek u vchodu. A to nejsou ani zdaleka všechny problémy, které se v posledních dnech udály v Riu, čeká nás nejhorší olympiáda v historii?

Témata:  Olympijské hry 2016 Rio de Janeiro Brazílie

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy