Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pokémonoví nadšenci v Japonsku narazili: Památník obětem jaderného útoku v Hirošimě je bez pokémonů

Pokémoni jsou zkrátka všude, i na ulici
Pokémoni jsou zkrátka všude, i na ulici
Foto: EuroZprávy.cz

Tokio - Hirošimský památník obětem amerického jaderného náletu se až teprve těsně před sobotním vzpomínkovým aktem k 71. výročí tragické události stal skutečně zónou bez pokémonů.

Tvůrce hry Pokémon GO společnost Niantic vyšla žádosti radnice vstříc jen několik hodin před začátkem obřadu, napsala dnes agentura AP.

Z parku kolem památníku sice už ve čtvrtek zmizela místa určená pro "pokémonisty" a s nimi i davy lovů příšerek, nicméně postavičky lovené pomocí chytrých telefonů vybavených příslušnou aplikací se v mobilech nadále objevovaly.

Město proto poslalo společnosti Niantic e-mail s prosbou o "vymazání pokémonů" z areálu památníku. Kladná odpověď přišla až v sobotu v 01:56 místního času, tedy pouhých šest hodin před startem ceremoniálu.

"Pořádně se nám ulevilo," řekl podle AP představitel hirošimské radnice Tacuja Sumida. "Nebyli jsme si do poslední chvíle jistí, jestli ti pokémoni opravdu zmizí včas," dodal.

Témata:  Hirošima Japonsko Pokemon

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy