Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel jeden z nejbohatších lidí světa, vévoda Grosvenor

Gerald Cavendish Grosvenor
Gerald Cavendish Grosvenor
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn - V nemocnici v severozápadní Anglii v úterý zemřel po krátké nemoci ve věku 64 let britský miliardář Gerald Cavendish Grosvenor, vévoda z Westminsteru

S odvoláním na mluvčí zesnulého, který udržoval úzké vztahy s královskou rodinou, to v noci na dnešek uvedly zahraniční agentury.

Rodina zesnulého je podle BBC třetí nejbohatší v Británii a podle amerického ekonomického časopisu Forbes 68. nejbohatší na světě. Její jmění list odhaduje na 10,8 miliardy dolarů (262,6 miliardy Kč). Majetek Grosvenorů pochází z velké části z velkých pozemků v centru Londýna, bydlí vedle královského paláce.

Po červnovém referendu, v němž Britové odhlasovali odchod země z Evropské unie, Grosvenor přišel o miliardu dolarů, uvedla nedávno agentura Bloomberg. Výsledek hlasování totiž srazil hodnotu libry a otřásl realitním trhem.

"Přivezli ho do nemocnice v Lancashiru z jeho panství Abbeystead, kde náhle onemocněl," sdělila mluvčí. Neupřesnila, o jakou nemocí trpěl.

Témata:  úmrtí Velká Británie Gerald Cavendish Grosvenor

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 9:38

Zvyšujete jaderné napětí, obvinila Čína alianci AUKUS

Čínský ministr zahraničí Wang Yi obvinil země zapojené do bezpečnostního paktu AUKUS z vyvolávání rozporů a zvyšování rizika šíření jaderných zbraní v oblasti jižního Tichomoří. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy