Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německý důchodce zaútočil nožem ve vlaku. Chtěl vraždit, tvrdí úřady

Rakouská policie, ilustrační fotografie
Rakouská policie, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Vídeň - Šedesátiletý muž, který minulý týden zaútočil nožem na cestující ve vlaku na západě Rakouska, vážně zranil dvě osoby. Duševně narušeného seniora z Německa nyní úřady obvinily z pokusu o vraždu.

K útoku došlo kolem 6:35 ráno, když vlak projížděl mezi městy Bludenz a Feldkirch. Zraněnými jsou cestující (19), který utrpěl poranění břicha, a pasažér (17) s poraněním krku.

Muž podle místní policie zaútočil, protože se cítil ohrožen mobilním telefonem cestujícího, který seděl proti němu. Policejní mluvčí upřesnil, že útočník měl u sebe lístek, z nějž plynulo, že je psychicky narušený. Německá policie už s ním v minulosti měla co do činění.

Rakouské orgány proti muži vznesou obvinění z pokusu o vraždu Uvedla to agentura APA s odvoláním na prohlášení policie.

Útočník napadl dotyčné krátce před železniční stanicí. Po příjezdu vlaku na nádraží do vagonu vstoupili policisté a s pomocí dalších pasažérů a s využitím pepřového spreje muže přemohli a zatkli.

Témata:  Rakousko napadení policie Rakousko

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy