Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kanadská jízdní policie povolí muslimkám nosit šátky

Kanada, Vancouver
Kanada, Vancouver
Foto: Pixabay

Ottawa - Královská kanadská jízdní policie (RCMP) umožní muslimkám ve svých řadách, aby místo tradičního klobouku nosily k uniformě šátek.

Informovala o tom dnes britská BBC. Podle mluvčího kanadské vlády tento krok odráží rostoucí rozmanitost kanadské společnosti a mohl by i posloužit k tomu, aby se k RCMP hlásilo víc muslimek.

V současnosti u RCMP slouží zhruba 28.500 lidí, z toho pětinu tvoří ženy. Policie ve svých oficiálních údajích neuvádí, kolik žen je muslimek a kolika se povolení nosit šátek dotkne.

Tradiční červená uniforma RCMP s koženými jezdeckými botami a kloboukem vychází z britské vojenské uniformy 19. století. První členové RCMP ji začali nosit v té době, kdy byli posíláni na západ Kanady, aby dohlíželi na obchod s whisky. Za uplynulých 200 let se uniforma prakticky nezměnila.

Témata:  Kanada policie Kanada muslimové

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 15:31

Mrazivé počasí odezní, přetrvá v jednom kraji. Platí výstraha

Mrazivé počasí během nadcházející noci na většině území odezní, ale pro jeden kraj zůstává v platnosti výstraha před mrazem ve vegetačním období. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy