Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Kladně brzy povede metro, tvrdila realitka svým klientům

Reality
Reality
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Kladno - Na skvělou dopravní dostupnost lákala pražská realitní kancelář GoProperty zájemce o byt v kladenské čtvrti Kročehlavy. Podle makléře bude do roku 2021 do středočeského města prodloužena linka A pražského metra. Do metropole se noví majitelé bytu dostanou doslova za pár minut.

Na redakci TN.cz se obrátili čtenáři, kteří se cítili podvedeni inzerátem (zde) realitní kanceláře nabízející prodej bytu 1+kk v kladenské čtvrti Kročehlavy. Byt v novostavbě za necelý milion a půl měl mít skvělou dopravní obslužnost.

"Pro rok 2020 - 2021 se plánuje prodloužení metra z Prahy linky "A"až do Kladna, které bude disponovat třemi stanicemi. Jedna ze stanic se bude nacházet pár minut pěšky od bytu a OC Oáza s názvem "Oáza"," lákal inzerát realitní kanceláře.

"Skutečně se tam má prodlužovat metro. Má to na starosti Praha. Kdyby to řešilo jen Kladno, tak by se to asi nedostavělo. Ale díky tomu, že to řeší Praha, tak by měly přímo z Prahy vést tři zastávky do Kladna," tvrdil makléř čtenáři TN.cz.

Odhadoval dokonce, že se z Kročehlav dostane na Veleslavín za 5 minut, což je ovšem doba, kterou teď metro potřebuje k tomu, aby překonalo vzdálenost mezi stanicemi Nemocnice Motol, stávající konečnou linky A, a zastávkou Nádraží Veleslavín. Makléř sliboval, že metro bude z Kročehlav jezdit do Prahy "přibližně každých pět minut".

V inzerátu byla dokonce vyobrazena "vizualizace" kladenské stanice metra Oáza. Jak makléř prozradil, informaci o výstavbě metra má od ženy, která byt prodává. Danou problematiku majitelka bytu údajně sleduje už dlouho. Makléři poskytla "několik seriózních článků", ve kterých se výstavba kladenského metra probírá.

Jeden z nich makléř přeposlal i zájemci o byt. Jak se ale ukázalo, šlo o recesistický článek z webu Vaše Kladno, příznačně zařazený do rubriky "Kladenská kachna". Autor v něm píše, že místo rychlodráhy bude do Kladna prodloužena linka A pražského metra, která bude z ruzyňského letiště pokračovat právě do největšího středočeského města.

Makléře zřejmě nezarazily ani informace o tom, že "v soupravě nebude chybět jídelní vůz, další bude vyhrazen pouze pro kufry," a o tom, že "na stěnách vozů budou promítány obrázky míjené krajiny. Snímky budou opatřeny komentáři v ruštině, angličtině, španělštině a arabštině, vzhledem ke stavbě největšího uprchlického tábora v ČR, který bude v těsné blízkosti kladenské Oázy," článek přesto považoval za seriózní. Největší uprchlický tábor přirozeně zarazil zájemce o byt.

Makléř situaci prověřoval u majitelky bytu a tu informace o stavbě uprchlického tábora údajně velmi překvapila a považovala ji za nesmyslnou. Na tom, že do Kročehlav povede do pěti let metro, ale makléř trval.

Když se na makléře obrátila redakce TN.cz s tím, že inzerát je klamavý, nechtěl tomu věřit. Ačkoliv si informaci o metru ověřoval z několika podle něj seriózních zdrojů, nakonec uznal, že se spletl a slíbil upravit inzerát. Zároveň ale dodal, že ho takto přiměla inzerát napsat majitelka bytu. Zda se i ona mýlila nebo makléři lhala, se nám nepodařilo zjistit.

Pro zájemce, kterého makléř už údajně sehnal, prý není metro prioritou. Rezervaci ale ještě nepodepsali. Makléř slíbil, že ho na svou chybu upozorní. Na druhou stranu jej jistě potěší, že blízko bytu nevznikne žádný uprchlický tábor.

Témata:  reality kladno

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.