Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bouře Hermine zřejmě opět zesílí na hurikán

Hurikán
Hurikán
Foto: NASA **www.nasa.gov**

Miami - Tropická bouře nyní trápí východ Severní Karolíny, způsobila bleskové záplavy a několik tisíc lidí připravila o dodávky elektřiny. Podle meteorologů po víkendu zřejmě opět přeroste v hurikán.

Největší škody má živel na svědomí na severu Floridy, kde měl sílu hurikánu. Bez dodávek elektřiny zde zůstalo odhadem 325.000 odběrných míst, dalších více než 100.000 pak v sousedním státě Georgie, kam se Hermine zesláblá na bouři přemístila.

Jižní Karolína ohlásila 23.000 zákazníků bez proudu a Severní Karolína udává, že bez elektřiny je asi 18.000 domácností.

Hermine nadále zůstává hrozbou, a to pro značnou část hustě obydleného východního pobřeží USA. Národní středisko pro hurikány (NHC) očekává, že Hermine, která se během dneška dostane nad Atlantický oceán, opět zesílí a v pondělí se znovu může stát hurikánem.

Témata:  počasí hurikán USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy