Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na videu IS se objevil německý džihádista. V Německu by měla platit šaria, tvrdí

Bojovník Islámského státu
Bojovník Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Berlín – Německý džihádista hlásící se k Islámskému státu je hrdinou nového propagandistického videa, na kterém tento bývalý křesťan vyzývá, aby v jeho rodné zemi bylo zavedeno právo šaría.

Ve videu bílý muslimský konvertita německého původu, který je známý jako Abu Issa al-Almani, vyčítá evropským zemím, že se řídí zákony, které uměle vytvořili lidé.

Zatímco na snímku běží záběry Reichstagu - německého parlamentu, vyzývá džihádista k podpoře Islámského státu, který se přihlásil k odpovědnosti za ničivé útoky po celé Evropě. Informuje o tom server Express.

„Němečtí politici jsou spojenci v boji proti každému, kdo se vzdá uměle vytvořených zákonů a kdo chce žít v souladu s Alláhovým právem šaria. Jediným státem, který bojuje bez kompromisů za následování slov Alláha, místo šílených věcí vymyšlených lidmi, je Islámský stát," tvrdí džihádista.

V Dortmundu narozený bojovník IS byl původně křesťan, podle videa nazvaného Ze tmy do světla, na konci roku 2013 konvertoval k islámu.

Vídeo také ukazuje muže, kterému je odříznuta ruka – což je běžný trest na území ovládaném IS, zatímco al-Almani zírá přímo do kamery. Účastní se také veřejného bičování, což naznačuje, že je součástí nechvalně známé „náboženské policie" známé jako Hisbah.

Témata:  Islámský stát Německo

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 14:39

V Česku se potvrdily stovky nových případů černého kašle

V Česku během uplynulého týdne přibylo dalších 1494 nových případů černého kašle, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v pondělí. Celkem se od začátku letošního roku potvrdilo téměř 7900 případů onemocnění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy