Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová: Rusko se vměšuje do voleb v USA. Pak zkritizovala Trumpa

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Hampton - Hillary Clintonová, demokratická kandidátka na post prezidentky USA, trvá na svém a opět naznačila, že se Rusko vměšuje do amerických voleb. Také kritizovala republikánského rivala Donalda Trumpa.

Clintonová si vysloužila kritiku za to, že neorganizuje pravidelné tiskové konference. Na setkání s novináři, které se uskutečnilo v noci na dnešek, odpovídala na řadu otázek více než 20 minut.

Podle Clintonové by chování Ruska mělo znepokojovat oba tábory, demokraty i republikány. S odpovědí na otázku, zda věří, že Ruská vláda se snaží pomoci zvolit jejího soupeře, však Clintonová zaváhala. Pouze uvedla, že se domnívá, že je neobvyklé, že tyto aktivity se staly v době, kdy se stal kandidátem na prezidenta Trump. Toho obvinila, že je fixován na diktátory, včetně ruského prezidenta Vladimira Putina.

Clintonová také označila obavy o své zdraví jako jednu z mnoha konspiračních teorií zaměřených proti ní. Za její kašel a další problémy při události v Ohiu prý může sezonní alergie.

Dodala, že útoky na nadaci její rodiny se nezakládají na pravdě a vyhnula se odpovědi na otázku, zda její dcera Chelsea by měla odstoupit z vedení nadace, pokud bude zvolena v listopadu prezidentkou.

Témata:  Hillary Clintonová Donald Trump Rusko volby v USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.