Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Odvážná holčička se pokusila zneškodnit lupiče se sekerou

Holčička (6) se pokusila zneškodnit lupiče se sekerou, odvážný čin zachytila kamera
Holčička (6) se pokusila zneškodnit lupiče se sekerou, odvážný čin zachytila kamera
Foto: YouTube

Auckland - Děti mají někdy víc odvahy než kdejaký dospělý. To potvrdila i šestiletá holčička, která se stala svědkem přepadení obchodu. Nebojácně se pokusila zlikvidovat jednoho zločince, který mával sekerou, pak odvedla prodavače do bezpečí.

Šestiletou Sarah z Aucklandu na Novém Zélandu začali přezdívat "nejstatečnější holčičkou v zemi". V pondělí odpoledne totiž obchod s elektronikou, který vlastní její otec, přepadla skupinka ozbrojených mladíků a dívenka se je pokusila přemoci.

Hrdinský čin malé Sarah zachytily bezpečnostní kamery. Na záběrech je vidět, jak jeden z útočníků kope a mlátí pracovníka obchodu. Vyhrožuje mu přitom sekerou, kterou stále mává nad hlavou. Vtom k mužům přiběhne holčička a udeří útočníka do nohy.

Lupič se na chvíli zastaví a Sarah má možnost znovu utéct. Další záběr už ukazuje, jak malá holčička odvádí jiného pracovníka do bezpečí. "Jsem na ni hrozně pyšný, byla tak odvážná. Myslela si, že se snaží udeřit mého pracovníka, tak chtěla pomoct," uvedl pro TVNZ otec dívenky Suhail Patel.

I když to tak podle videa nevypadá, Sarah prý byla z incidentu šokovaná. Sama dívka prohlásila, že se nebála, jen se pokusila zachránit zaměstnance obchodu, ale pak pochopila, že to nepůjde. Tak aspoň doběhla pro jiného prodavače a odvedla ho ven. Zřejmě se domnívala, že na holčičku lupiči nezaútočí.

Policie nakonec pětici útočníků zadržela, šlo o 16leté chlapce. Chystá se je obvinit z krádeže i úmyslného zranění. Šestý zloděj je stále na útěku. Zaměstnancům se nakonec nic nestalo, mladíci svými zbraněmi hlavně hrozili.

Témata:  Nový Zéland přepadení děti

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:13

Tesla propustí více než 10 % zaměstnanců. Prý kvůli růstu, experti ale varují před čínskou konkurencí

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy