Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

K Číně a Tchaj-wanu se blíží silný tajfun

Hurikán
Hurikán
Foto: Pixabay

Peking/Tchaj-Pej – Ve středu zasáhne Čínu a Tchaj-wan mohutný tajfun Meranti. Obě země se již připravují, oblast je tropickými bouřemi postihována opakovaně. Tchaj-wanu se většinou daří minimalizovat jejich škody. V pevninské Číně ale tajfuny za sebou zanechávají řadu mrtvých.

Meranti má ve středu přinést přívalové deště a ničivé větry. Podle CNN tajfun za posledních 24 hodin nabral maximální sílu na pětistupňové škále tropických bouří.

Tajfun nyní vyvolává větry, které v nárazech dosahují rychlosti až 360 kilometrů za hodinu. Pokud se naplní předpovědi, půjde o nejsilnější tajfun, jaký udeřil na Tchaj-wan od roku 2000.

Podle očekávání se tajfun ve středu přiblíží jihu Tchaj-wanu. Dále má postupovat Luzonskou úžinou mezi Tchaj-wanem a filipínským ostrovem Luzon směrem k Číně.

Témata:  Tajfun Čína Tchaj-Wan

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy