Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kolín už se připravuje na další Silvestr, v ulicích budou posílené policejní hlídky

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Kolín nad Rýnem – Po loňských útocích při silvestrovských oslavách teď německý Kolín nad Rýnem už předem plánuje, jako podobným incidentům zabránit. Město oznámilo, že plánuje na poslední noc v roce ohradit místní katedrálu plotem a zvýšit počet policistů v ulicích.

O plánech dnes informovala kolínská primátorka Henriette Rekerová. Město tak chce předejít násilnostem, které loni o silvestrovské noci propukly právě v blízkosti kolínské katedrály a nedalekého nádraží.

Kolem katedrály budou ve vzdálenosti asi 80 metrů postaveny zábrany s několika vstupy. U nich bude policie kontrolovat, aby se za ně nedostal nikdo s petardami. Primátorka ale ujasnila, že samotné náměstí ohrazeno nebude.Strážníci budou v ulicích Kolína nad Rýnem o letošním Silvestru v takových počtech, aby se nemohly opakovat podobné incidenty jako loni, uvedl policejní prezident Jürgen Mathies.

Silvestrovská noc se na náměstí před kolínskou katedrálou a u nádraží pořádně zvrhla, převážně mladíci severoafrického původu obkličovali ženy, sexuálně je napadali a okrádali. Policie přijala v této souvislosti přes tisíc trestních oznámení, z toho více než 400 bylo kvůli trestným činům sexuální povahy.

Policie si tehdy vysloužila kritiku za to, že nepovolala posily, i za to, jak o útocích informovala veřejnost. Podle německých médií kolínské policejní vedení zpočátku záměrně zamlčelo informace, že mezi podezřelými z útoků jsou i migranti, protože to považovalo za politicky choulostivé.

Témata:  Německo uprchlíci sexuální obtěžování

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:13

Tesla propustí více než 10 % zaměstnanců. Prý kvůli růstu, experti ale varují před čínskou konkurencí

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy