Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo se bojí dalšího útoku. Zakazuje kabelky a tašky

Mnichov
Mnichov
Foto: Pixabay

Mnichov - Mnichovské úřady zvyšují bezpečnostní opatření před blížícími se pivními slavnostmi Oktoberfest. Hrozí na něm prý "vysoké riziko" útoku teroristů.

Bezpečnostní pohotovost a obavy z dalších útoků vyvolala v zemi nedávná přestřelka v nákupním středisku, stejně jako i dva útoky, ke kterým se přihlásila extremistická skupina Islámský stát.

Policie nepovolí návštěvníkům festivalu batohy ani kabelky či tašky, celý zhruba 30hektarový areál navíc bude oplocený a návštěvníci budou proto vstupovat pouze přes připravené kontrolní stanoviště.

V celém objektu budou podle úřadů rozmístěny sledovací kamery a posílí se policejní přítomnost přímo na místě konání akce, uvedl zástupce šéfa mnichovské policie Werner Feiler.

Podle Feiler existuje "vysoké nebezpečí" útoku na festival, konkrétní hrozba namířená proti Oktoberfestu v bavorské metropoli zatím ale známa není. Oktoberfest bude trvat od 17. září do 3. října.

Festival piva a jídla spojený s rozsáhlým jarmarkem přiláká každoročně do bavorské metropole šest milionů návštěvníků. Oktoberfest se pořádá od roku 1810.

Témata:  Oktoberfest Německo terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy