Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nový Zéland bojuje s nedostatkem spermatu, na pomoc zavolali Spermana

Nový Zéland
Nový Zéland
Foto: Tākuta / Edward Hyde

Wellington - Netradičním způsobem se rozhodli na Novém Zélandu bojovat s tenčícími se zásobami spermatu ve spermobankách. Na pomoc povolali nového superhrdinu – Spermana, který má přimět mladé muže k akci.

Ač to zní sebevíc jako recese, nejedná se o žádnou "novinářskou kachnu". Hrdina nosící na hrudi spermii ve znaku nápadně připomínajícím jeho slavnějšího kolegu má přimět novozélandské muže, aby darovali své sperma a pomohli tak zachránit tenčící se zásoby spermatu v tamních spermobankách.

Za celý problém může přísná novozélandská legislativa. Na Novém Zélandu totiž není povoleno tzv. anonymní dárcovství. Dítě má právo po dosažení plnoletosti zjistit, kdo je jeho biologickým otcem.

A to je nejspíš hlavní důvod, proč se novozélandští muži do dárcovství zrovna nehrnou. Darování spermatu také není na Novém Zélandu nijak finančně odměněno, nárok má dárce jen na proplacení cesty na kliniku.

A ze spermatu se tak na Novém Zélandu stává nedostatkové zboží. Zásoby ve spermobankách nedokáží pokrýt zájem žen, které nemohou dítě počít klasickou cestou. Žadatelek v posledních letech přibývá a dárců naopak ubývá. Pomůže se Spermanovi tento trend zvrátit?

Témata:  Nový Zéland spermie muži

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy