Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Děsivá proroctví starobylého kmene se plní. Čeká nás konec světa?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.nasa.gov

Domorodý americký kmen Hopiů podle serveru Express s „děsivou přesností“ předvídal některé globální katastrofy. Podle jejich proroctví náš svět v „blízké budoucnosti“ skončí, protože na zemský povrch dopadne kometa.

Starověký kmen Hopiů žije v rezervaci v severní části Arizony a v roce 2010 se k němu 18327 osob. Jak poukazuje server, předpovědi Hopiů se už v minulosti vyplnily, mnozí se proto bojí, co bude dál. Kmen totiž tvrdí, že nyní žijeme ve čtvrtém světě, předchozí tři podle nich byly zničeny ohněm a ledem. A i tento svět by mohl už brzy zaniknout.

Kmen předal v roce 1958 hned devět svých předpovědí americkému pastorovi Davidu Youngovi. Vše bylo uveřejněno v roce 1963 Frankem Watersem v Knize lidu Hopi (The Book of the Hopi). S pastorem tehdy mluvil příslušník kmene jménem „Bílé pírko". Ten vysvětloval, že jeho lidé předpovídali „příchod bílého muže, kterým tato zem nepatří a kteří budou své nepřátele srážet bleskem" s odkazem na objevení Ameriky, „příchod otáčejících se kol naplněných hlasy", což má být následná kolonizace kontinentu. Kmen také předpověděl, že že jejich zemi obsadí „velké množství zvířat s dlouhými rohy", což souvisí s následným pasením dobytka.

Jeho předkové předpokládali, že „země bude křižována hadi ze železa", což je údajně odkaz na výstavbu železnice po celé Severní Americe. Pátá se týkala toho, že „země bude proťata obří pavoučí sítí", což podle mnohých souvisí s telefony a internetovou komunikací.

Šesté proroctví se týká zavedení silnic a dálnic poté, proroctví uvádí, že „země bude protkána řekami z kamene, které tvoří obrázky na slunci". „Uslyšíte o černém moři, kvůli kterému umře mnoho tvorů a mnoho mladých lidí, kteří budou nosit dlouhé vlasy, jako má můj lid, a kteří vstoupí do kmenů, kde se budou učit způsobům a moudrosti," uvedl před desítkami let Bílé Pírko.

Podle těch, kteří proroctví věří, odkazují zmínky o černém moři k havárii ropné plošiny Deepwater Horizont z roku 2010, lidé s dlouhými vlasy pak znamenají éru hippie a 60. a 70. léta nejen v USA.

Existuje ještě jedno proroctví, které se zatím nenaplnilo a které vyvolává obavy. „Uslyšíte o příbytku v nebesích, vysoko nad Zemí, který spadne a způsobí velkou havárii. Bude to vypadat jako modrá hvězda. Velmi brzy poté obřady mého lidu skončí," uvedl Bílé pírko.

Jeho slova se samozřejmě dají vykládat hned několika způsoby. Jak dodává server Express, někteří věří, že je to předpověď týkající se komety, která narazí do Země a způsobí vyhynutí planety. Jiní mají pocit, že jde o odkaz na čínský Tchien-kung 1 - modrý satelit, který ztratil spojení s Čínou na začátku tohoto roku. Předpokládá se, že dříve nebo později opět dopadne na Zemi.

Témata:  konec světa legenda vesmir

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy