Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čarodějnice ze Slovenska brala tisíce eur za zrušení prokletí

Evropská měna EURO, ilustrační fotografie
Evropská měna EURO, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Prešov - Vyšetřovatel ze Staré Lubovně na Slovensku obvinil 34letou ženu z Hájské. Ta si nechala zaplatit celkem 6720 euro od 52letého muže za to, že zruší prokletí nad ním a jeho synem. Za peníze jim slíbila, že se jim nestane žádná tragédie, která je podle osudu čeká.

"Obviněná od muže na prvním setkání požadovala 2312 euro na zakoupení svíček, kterými zajistí zrušení kletby jeho syna, protože mu v průběhu následujících dní hrozila havárie," uvedl mluvčí krajského ředitelství policie v Prešově Daniel Džobanik. Muž peníze zaplatil.

Další den se muž s ženou setkal v popradském hotelu, kde si čarodějnice řekla 300 euro za to, že kletbu syna zrušila a za to, že mu přinesla bylinky, které měl rozyspat v každém rohu synova pokoje. "Poškozený neměl u sebe tolik peněz, tak jí dal jen 100 eur. Na setkání v hotelu ho ještě žena přesvědčila, že mu hrozí zavraždění někým z podnikatelského prostředí, ale ona tomu dokáže zabránit a odkleje ho.

"Za tuto službu požadovala 5000 euro, na což jí muž řekl, že si to musí rozmyslet," doplnil policejní mluvčí Džobanik.

Naposledy se muž s obviněnou ženou potkal v obchodním centru v Banské Bystrici, kde jí muž vyplatil 4300 euro. "Policie ženu zadržela, obvinila a umístila do cely předběžného zadržení," uzavřel mluvčí policie.

Jak se ženě podařilo muže obalamutit, policisté nesdělili. Bude to zřejmě předmětem dalšího vyšetřování.

Témata:  Slovensko podvod krimi EUR (euro)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy