reklama

Během posledních dvou dnů bojů bylo zabito 16 ázerbájdžánských vojáků. Oznámilo to dnes ázerbájdžánské ministerstvo obrany. Současně tvrdí, že arménské jednotky přišly o 70 zabitých vojáků a dvě desítky kusů bojové techniky, jakož se prý i podařilo zničit štáb největší arménské vojenské základny v Náhorním Karabachu.

Jerevan se k tvrzení z Baku dosud nevyjádřil. Arménské ministerstvo obrany připustilo jen, že jeden voják byl v noci na dnešek zraněn v důsledku ázerbájdžánského ostřelování, zejména na severním úseku karabašské fronty.

Ale "odvetná opatření potlačila aktivity nepřítele" a arménské síly kontrolují situaci, citovala agentura Interfax z arménského komuniké.

Obě strany konfliktu tvrdí, že nepříteli způsobily těžké ztráty, zatímco samy utrpěly jen minimální škody. Tvrzení o stovkách zabitých nepřátel desítkách kusů zničené těžké techniky ale nelze z nezávislých zdrojů ověřit. Samy přiznaly ztráty pohybující se okolo 40 zabitých vojáků na obou stranách; obětí konfliktu se stalo také šest civilistů.