reklama

V případě prokázaní viny jim hrozí vězení až deset let, informovala dnes ČTK mluvčí slovenského policejního prezidia Denisa Baloghová.

Slovenská policie uvedla, že skupina se nejméně rok zabývala převozem migrantů hlavně do Německa a Itálie, ale i do dalších evropských zemí. Na přepravu cizinců gang používal upravená vozidla.

Loni jeden z jejich pokusů přepravit čtyři migranty z Íránu a Afghánistánu v upravené palivové nádrži podle Baloghové odhalili maďarští kriminalisté.

Z informací policie vyplývá, že gang inkasoval za jednoho přepraveného migranta 500 až 1000 eur (13.500 až 27.000 korun). Odhadem tak získal více než 150.000 eur (přes čtyři miliony korun).

Slovenská policie v souvislosti s vyšetřováním případu tento týden podnikla několik razií, při kterých zabavila mobilní telefony, doklady od vozidel a různé poznávací značky.

Za hlavního organizátora označila 44letého muže z jihu Slovenska. Zbylí čtyři obvinění podle policie najímali řidiče na přepravu migrantů nebo obstarávali nákladní vozy.