Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Klauni útočí: Policie ve Švédsku řeší další případ, kdy útočník v masce ohrozil něčí život

Klaun, ilustrační fotografie
Klaun, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Stockholm - Švédská policie pátrá po útočníkovi, který v masce klauna ve čtvrtek večer na jihozápadě země nožem lehce zranil mladého muže.

Informoval o tom dnes zpravodajský server The Local. Jde o další z incidentů, při kterých lidé převlečení za klauny v různých zemích straší obyvatele.

Neznámý útočník ve žluté bundě a džínách s klaunskou maskou na obličeji napadl ve čtvrtek krátce po 22:00 SELČ devatenáctiletého mladíka v centru města Varberg a zranil ho na rameni. Útočník následně uprchl. Policisté se psy pátrali po útočníkovi celou noc, ale neúspěšně.

Ve Švédsku bylo v posledních dnech hlášeno několik případů, při nichž osoby převlečené za "klauny-zabijáky" děsily lidi. Tento týden dvojice klaunů s noži hrozila jedné ženě v obci Skänninge v kraji Östergötland.

Na dvou místech ve Švédsku zase klauni stáli před školou a strašili děti. "Není to zločin, ale je to opravdu velmi nepříjemné," prohlásila policejní mluvčí Ulla Brehmová.

Témata:  Švédsko útok útoky strašidelných klaunů

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 17:27

Zeman se omluvil Šarapatkovi za dehonestující výrok

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy