Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Džihádista se pokoušel proplížit z města, ale byl chycen. Podívejte se, jak ho vojáci ponížili

Bojovníci Islámského státu
Bojovníci Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Káhira – Pořádnou potupu prožil bojovník Islámského státu, který se pokoušel proplížit se mezi egyptskými vojáky pryč z města Al-Ariš na severu Sinajského poloostrova. Převlečený za ženu se pokusil utéct, armáda ho ale chytila.

Zoufalý bojovník IS se pokusil zamaskovat, převlékl se proto za ženu v burce. Chtěl se vyplížil z města Al-Ariš, hlavního města provincie Severní Sina, které leží asi 320 kilometrů severovýchodně od Káhiry.

Egyptští vojáci ho ale odhalili. Džihádistu pak vodili v ženských šatech po městě, napsal server Daily Mail. Nakonec ho nafotili a snímky vyvěsili na sociální sítě. Na jedné z fotek je například v obklopení usmívajících se egyptských vojáků.

Des soldats égyptiens posent en photo avec un membre présumé de l'#EI capturé dans le #Sinai déguisé en femme pic.twitter.com/pK4oC0jJrY

— MEMRI.FR (@memrifr) 7. dubna 2016

 

Islamisté svádí na Sinaji tvrdé boje s egyptskou armádou, ve středu bylo zabito asi 100 vojáků, IS se také přihlásil k vraždě tamního policejního důstojníka.

Britské ministerstvo zahraničí už své občany varovalo před cestami na sever Sinaje, protože v regionu „pravidelně dochází k pumovým útokům na vládní budovy a bezpečnostní složky", výjimkou je prý jen ostře střežené turistické letovisko Šarm aš-Šajch.

Před situací na Sinaji varuje také české ministerstvo zahraničí. „S výjimkou severu Sinajského poloostrova a západní hranice s Libyí ji MZV považuje za relativně stabilní. V některých oblastech, včetně Káhiry, může docházet k teroristickým útokům, zaměřeným převážně proti egyptským bezpečnostním složkám a jejich infrastruktuře," úvádí rezort na svých stránkách.

„MZV však nedoporučuje individuální cestování po Sinajském poloostrově. V případě organizované turistiky po Sinaji se nedoporučuje opouštět turistické rezorty a účastnit se výletů mimo ně. MZV dále výslovně varuje před jakýmikoliv cestami do severní části Sinajského poloostrova, a to včetně turistického letoviska Taba," dodává úřad.

Témata:  Islámský stát Egypt

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy