Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

"Heil Hitler" vybafl rakouskž policista na maďarského řidiče, dostal podmínku

Rakouská policie, ilustrační fotografie
Rakouská policie, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Eisenstadt (Rakousko) – Rakouský policista letos v dubnu pořádně zaskočil maďarského řidiče. Při dopravní kontrole ho nedaleko hranic zastavil a "úřední jednání" s ním zahájil nacistickým pozdravem "Heil Hitler". Dnes mu za to soud udělil trest.

Za krajně nevhodné chování udělil dnes 29letému strážníkovi soud v Eisenstadtu podmíněný devítiměsíční trest vězení, informovala agentura APA. Rozsudek ještě není pravomocný a muž tak má možnost odvolat se.

Policista popírá, že by takto řidiče při kontrole v obci Nickelsdorf oslovil. Jenže další policista, který s ním pracoval a který kolegovo jednání oznámil úřadům, trvá na tom, že „ta slova slyšel na sto procent".

Obhájce policisty podle agentury AFP tvrdil, že jeho klient „jistě vyslovil pěkně hloupou poznámku, ale pro zasmání" a že tím nic zlého nemyslel. Všech osm členů porotního soudu to ale vidělo jinak.

Odsouzen byl za porušení zákona proti jednání a výrokům nacistického charakteru. Za takovéto delikty může být v Rakousku udělen trest až desetiletého odnětí svobody.

Témata:  Rakousko policie Rakousko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy