Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Měl jsem se k tomu postavit lépe, přiznal se Cameron k Panama Papers

David Cameron /Konzervativní strana/, premiér Spojeného království
David Cameron /Konzervativní strana/, premiér Spojeného království
Foto: conservatives.com **www.conservatives.com**

Londýn - Britský premiér David Cameron připustil, že pochybil při vysvětlování kauzy kolem takzvaných Panamských dokumentů (Panama Papers).

Odmítl ale, že by se dopustil něčeho nezákonného. Cameron původně tvrdil, že žádný majetek ve firmách v daňových rájích nevlastní. Ve čtvrtek ale přiznal, že spolu s manželkou vlastnil akcie v offshoreové společnosti svého zesnulého otce. V roce 2010 prý ale všechny prodal.

"No, nebyl to moc dobrý týden. Vím, že jsem se k tomu měl postavit lépe, a mohl jsem se k tomu postavit lépe," řekl dnes Cameron na jarním fóru své Konzervativní strany s tím, že vina za způsob, jakým se ke kauze uniklých dokumentů panamské právní společnosti Mossack Fonseca postavil, padá na jeho hlavu.

Cameron také přislíbil, že později zveřejní svá daňová přiznání za posledních několik let, což prý ještě žádný britský premiér nikdy neudělal.

Předseda britské vlády ve čtvrtek uvedl, že s manželkou Samanthou vlastnili 5000 akcií v offshoreové společnosti svého zesnulého otce. V roce 2010 je ale prodali za zhruba 30.000 liber (milion Kč). Cameron také zdůraznil, že nemá co skrývat a že v Británii zaplatil veškeré daně ze zisku.

Témata:  David Cameron Panama Papers

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy