Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Spermobanka nabízela vzorky zločince s psychickou poruchou, narodilo se z něj 36 dětí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

New York - Ve spermobance v americkém státě Georgia vypukl skandál. Zdravotnické zařízení nabízelo vzorek, který si vybralo 26 párů, jimž se narodilo celkem 36 dětí. Posléze se ukázalo, že dárcem je zločinec.

Spermobanka pod číselným kódem 9623 nabízela sperma dárce, jehož charakteristika působila ideálním dojmem: pohledný, bez zdravotních problémů, IQ Alberta Eisteina a vysokoškolský diplom z neurologie.

Bublina ale praskla. Kvůli administrativní chybě se rodiny dozvěděly skutečnou totožnost dárce. Chris Aggeles (39) má několik záznamů v trestním rejstříku a soudní dokumenty naznačují i psychickou chorobu, napsal list The Times.

První žalobu už podala matka šestiletého syna z kanadského Ontaria. Nejvíc ji vyděsila skutečnost, že je "biologický otec jejího dítěte schizofrenik, což je genetické a dědičné".

Témata:  USA děti zajímavosti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy