Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do sídla Mossack Fonseca vpadla panamská policie

Skandál Panama Papers
Skandál Panama Papers
Foto: Pixabay

Panama - Agenti zvláštního oddělení prokuratury pro boj s organizovaným zločinem v úterý prohledali sídlo firmy Mossack Fonseca. Tato společnost pomáhala lidem po celém světě s podezřelými převody peněz do daňových rájů.

Společnost popírá, že by její jednání bylo v rozporu se zákony. Převádění peněz do daňových rájů samo o sobě totiž nelegální není. Podle expertů by ale dokumenty Panama Papers mohly poskytnout důkazy o daňových únicích, praní špinavých peněz, porušování sankcí či drogových obchodech.

V minulých dnech policie prohledala i úřadovny společnosti v Peru a v Salvadoru. Zda byly v panamských kancelářích firmy Mossack Fonseca zabaveny nějaké písemnosti nebo datové nosiče, není zatím známo.

Akce proběhly v kancelářích firmy v metropoli a na dalších místech Panamy. "Cílem razií bylo získat dokumenty spojené se zveřejněnými informacemi v novinových článcích, podle nichž se firma zabývala protizákonnými činnostmi," uvedla podle agentury AP v prohlášení panamská prokuratura bez dalšího upřesnění.

Témata:  Panama Panama Papers Mossack Fonseca

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy