Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Vietnamu bylo zabaveno 619 kilo slonoviny, které dopluly v kontejnerech do Ho Či Minova Města

Sloni, ilustrační fotografie
Sloni, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Hanoj - Vietnam ve čtvrtek zabavil dalších 619 kilogramů slonoviny. Úřady už před 13 dny zlikvidovaly přes 2,2 tuny sloních klů a nosorožčích rohů zabavených pytlákům.

Slonovina byla tentokrát schovaná ve dvou kontejnerech, které dopluly do přístavu v obchodním centru Ho Či Minova Města na jihu Vietnamu. Pašeráci použili sofistikovanější způsob ukrytí než v předchozích nákladech.

Jen před týdnem se v Hanoji konala mezinárodní konference zaměřená na potírání nezákonného obchodu s volně žijícími zvířaty. Akce se zúčastnili představitelé více než 40 států včetně britského prince Williama, který je předsedou sdružení United for Wildlife.

Vietnam patří mezi hlavní tranzitní země i největší odběratele nelegální slonoviny a nosorožčích rohů. Slonovina se zde používá jako šperk či bytový doplněk. Socialistická republika v jihovýchodní Asii zakázala lov vlastních slonů, jejichž stavy klesají.

Témata:  Vietnam pašeráctví

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy