Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poprask v Německu: V kontrarozvědce působil údajný islamista

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín -  Německý Spolkový úřad na ochranu ústavy (BfV) odhalil ve svých řadách pravděpodobného islamistu. Mluvčí úřadu podle agentury DPA zatčení tohoto muže potvrdil.

Muž se na internetu pod falešným jménem hlásil k radikálnímu islámu a vyzrazoval služební tajemství, uvedl nejmenovaný mluvčí úřadu, jehož cituje týdeník Der Spiegel a deník Die Welt.

Muž také údajně plánoval bombový útok na centrálu BfV v Kolíně nad Rýnem. Tento záměr však mluvčí nepotvrdil. Zatím podle něj neexistují žádné důkazy, že by úřadu a jeho pracovníkům hrozilo bezprostřední nebezpečí.

Der Spiegel napsal, že muž učinil částečné doznání a že mu úřad přišel na stopu přibližně před čtyřmi týdny. Zadržený byl do BfV přijat nedávno s úkolem sledovat islamistickou scénu v Německu.

List Die Welt uvedl, že jde o jednapadesátiletého Němce, který se při výslechu přiznal, že plánoval útok, který by spáchal ve jménu Alláha. S konkrétní přípravou realizace tohoto záměru ale zadržený zjevně ještě nezačal.

Témata:  Německo terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy