reklama

Matka pětiletého chlapce dala na internet video, které zachycuje učitelku základní školy, jak vyhrožuje jejímu synovi tím, že mu dá pořádný výprask. Krutá trýznitelka pak vytahuje na Thomase dřevěné pádlo, kterým se ho rozhodne mučit. "Mami, pomoc!" rozkřičí se v tu chvíli vystrašený chlapeček. Jeho maminka však pouze stojí na místě a celou scénu natáčí...

Těžko uvěřit, že se něco takového vůbec může stát. Jak řekla matka chlapce novinářům z The Atlanta-Journal Constitution, zážitek to byl opravdu příšerný. Proč tedy ale žena vůbec nic neudělala a nechala syna tak krutým způsobem ztrestat?

"Řekli mi, že pokud nedostane pádlem, bude vyloučen. A jestli bude jen jediný den chybět ve škole, půjdu do vězení kvůli záškoláctví," vysvětlila matka chlapce. Tomu chtěla ale za každou cenu zabránit. Zatčena už z tohoto důvodu totiž jednou byla, když Thomas 18 dní chyběl ve škole (údajně kvůli lékařským prohlídkám).

Video nezachycuje samotný úder, vedení školy se však příliš nebrání. Nemá ani důvod. Tělesné tresty jsou v Georgii dovolené, pokud jsou prováděny zodpovědnou osobou kvůli nepřijatelnému chování, nebo nevhodné mluvě. Bohužel tyto tresty nejsou blíže specifikovány, informuje britský Daily Mirror. "Pravidla chování znají všichni rodiče. Pokud je použitý tělesný trest, vždy je to se souhlasem rodičů," brání se pouze vedení školy.