Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Máma přihlížela, jak její syn dostává pádlem od učitelky. Ani se nehla

Násilí na dětech, ilustrační fotgorafie
Násilí na dětech, ilustrační fotgorafie
Foto: Pixmac

Washington - Učitelka chtěla dát neposlušnému chlapečkovi pořádně za vyučenou, a tak na něj vytáhla pádlo, kterým mu dala pořádně na zadek. "Mami, pomoc!" volal chlapeček. Matka se ani nehnula. Beze slova děsivé scéně přihlížela. Incident nyní řeší disciplinární komise v Georgii.

Matka pětiletého chlapce dala na internet video, které zachycuje učitelku základní školy, jak vyhrožuje jejímu synovi tím, že mu dá pořádný výprask. Krutá trýznitelka pak vytahuje na Thomase dřevěné pádlo, kterým se ho rozhodne mučit. "Mami, pomoc!" rozkřičí se v tu chvíli vystrašený chlapeček. Jeho maminka však pouze stojí na místě a celou scénu natáčí...

Těžko uvěřit, že se něco takového vůbec může stát. Jak řekla matka chlapce novinářům z The Atlanta-Journal Constitution, zážitek to byl opravdu příšerný. Proč tedy ale žena vůbec nic neudělala a nechala syna tak krutým způsobem ztrestat?

"Řekli mi, že pokud nedostane pádlem, bude vyloučen. A jestli bude jen jediný den chybět ve škole, půjdu do vězení kvůli záškoláctví," vysvětlila matka chlapce. Tomu chtěla ale za každou cenu zabránit. Zatčena už z tohoto důvodu totiž jednou byla, když Thomas 18 dní chyběl ve škole (údajně kvůli lékařským prohlídkám).

Video nezachycuje samotný úder, vedení školy se však příliš nebrání. Nemá ani důvod. Tělesné tresty jsou v Georgii dovolené, pokud jsou prováděny zodpovědnou osobou kvůli nepřijatelnému chování, nebo nevhodné mluvě. Bohužel tyto tresty nejsou blíže specifikovány, informuje britský Daily Mirror. "Pravidla chování znají všichni rodiče. Pokud je použitý tělesný trest, vždy je to se souhlasem rodičů," brání se pouze vedení školy.

Témata:  USA učitelé násilí na dětech

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy