Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo řeší další útoky z nenávisti: Dívka byla donucena vystoupit z tramvaje, mladík brutálně napaden

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: INT

Berlín – Německá policie se tento týden zabývá hned několika útoky z nenávisti. Nejprve řidič hromadné dopravy ze své tramvaje vyhodil mladou Syřanku, při jiném incidentu pak skupina Němců napadla mladíka tmavší pleti. Informuje o tom server The Local.

Čtrnáctiletá Syřanka nahlásila na policii řidiče tramvaje, který ji údajně vyhodil z vozidla, protože měla na hlavě šátek. Muž jí prý nařídil, aby vystoupila. Podle policejní zprávy k incidentu došlo v úterý v jihovýchodní části Berlína.

Teenagerka nastoupila do tramvaje asi ve dvě hodiny odpoledne, řidič ale ihned přes reproduktor oznámil, že by měla z vozidla zase vystoupit, protože on nepoveze nikoho, kdo nosí šátek, oznámila dívka policii.

Podle vyjádřená mladé Syřanky se jí nezastal nikdo z ostatních cestujících, opustila proto vozidlo – nebyla si prý jistá, co je správná věc. Později si prý o věci promluvila s dospělou osobou, která případ nahlásila.

Berlínský dopravní podnik (BVG) potvrdil listu Tagesspiegel, že se incidentem bude zabývat. Prověřování příslušného kamerového záznamu bude trvat do čtvrtka, uvedla firma. BVG vydala loni velmi populární video s přehledem všech věcí, kvůli kterým lidé nemohou cestovat vlaky, tramvajemi a autobusy – poselství spočívalo v tom, že dokud Berlíňané platí své jízdné, bude jim umožněno vyznávat jakýkoli životní styl chtějí.

Sedmnáctiletý mladík pak oznámil, že byl o víkendu napaden v oblasti Prenzlauer Berg v severovýchodní části Berlína čtyřmi muži, kteří mu ukázali nacistický pozdrav Heil Hitler, informoval Die Welt. Snědý teenager opouštěl obchod, když jeden z mužů směrem k němu udělal nacistický pozdrav a řekl: „Takhle se loučíme v Německu." Dospívající pak uvedl, že jej jeden z mužů napadl. Podařilo se mu sice utéct, skupina ho ale dostihla. Mladík to odnesl zlomenou ramenní kostí.

Témata:  Německo rasismus policie Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy