reklama

Pětadvacetiletý Kamil je novou hvězdou polského internetu. Proslavil se sice nelichotivě, o to více je ale jeho případ zarážející.

Vše začalo před pár dny, kdy se muž opil vodkou tak silně, že upadl do mdlob. Podle serveru Speisa mu jeho kamarádi přivolali záchranku, ta už ale nedokázala mladíkovi pomoci. Lékaři jej prohlásili za mrtvého a domnívali se, že zemřel na otravu alkoholem.

Tělo mladého muže putovalo do márnice a bylo uloženo do chladícího boxu. Po několika hodinách se z něj ale začaly ozývat rány a bušení, což pracovníky márnice náležitě vyděsilo. 

Muž umístěný v boxu byl živý a požádal je o deku, neboť mu byla zima. Pracovníci zařízení zavolali lékaře i policisty a poté, co ho prohlásili za živého, pustili mladíka domů.

Kamil se z celé situace vzpamatoval vcelku rychle a prakticky ihned zamířil za kamarády do hospody. Na rozdíl od něj je ale doslova v šoku zbytek Polska, které nemůže uvěřit tomu, že se podobný případ mohl stát právě v této zemi.

Podobných případů se ale ve světě stalo už několik. Osmasedmdesátiletý Walter Williams z Mississippi byl koronerem prohlášen za mrtvého před dvěma lety. I on se, podobně jako Kamil, probudil, ne však v márnici, ale přímo v pohřebním ústavu ve vaku na mrtvoly.