Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Požáry devastují Tennessee, stovky budov lehly popelem

Lesní požár
Lesní požár
Foto: RIA Novosti

Gatlinburg - Rozsáhlý požár v národním parku Great Smoky Mountains a jeho okolí v americkém státě Tennessee usmrtil již 11 osob, původně se uvádělo sedm obětí. Popelem lehlo už více než 700 budov.

Uvedla to dnes agentura Reuters s odvoláním na mluvčího záchranářů Deana Flenera. Jde o nejhorší bilanci při jednotlivém lesním požáru v USA od tragické smrti 19 hasičů v Arizoně v červnu 2013.

Vyšetřovatelé mezitím zjistili, že požár, který tento týden pohltil celé čtvrti v letovisku Gatlinburg, byl způsoben neupřesněnou lidskou činností. K rychlému rozšíření plamenů přispěl silný vítr.

Popelem lehly budovy převážně v Gatlinburgu, známém jako vstupní brána do Great Smoky Mountains na východě Tennessee. Kvůli ohni muselo být evakuováno na 14.000 obyvatel.

Témata:  požáry v USA USA požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy