Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpovy první kroky? Migrace, zdravotní pojištění, daně

Donald J. Trump
Donald J. Trump
Foto: Facebook

Washington - Jak dnes uvedl budoucí americký viceprezident Mike Pence, Donald Trump se po nástupu do Bílého domu přednostně soustředí na reformu daní, zdravotního pojištění a přistěhovaleckých zákonů.

"Po převzetí vládních povinností 20. ledna bude nová hlava státu plnit plán pro prvních sto a později pro prvních dvě stě dní," řekl Pence v rozhovoru pro list The Wall Street Journal.

První vládní prioritou bude omezení nezákonného přistěhovalectví, zrušení či nahrazení zdravotní reformy Baracka Obamy, zaplnění prázdného místa v Nejvyšším soudu a posílení americké armády.

Spolu s vůdci amerického Kongresu, v jehož obou komorách mají republikáni většinu, bude Trump chtít "pohnout do jara se zásadní daňovou reformou", která má "napumpovat energii do amerického hospodářství".

Jediné, co podle Pence může příští rok americké voliče překvapit, je skutečnost, že "Washington v krátké době vykoná velkou spoustu práce". Sám Trump zatím o programu své vlády detailně nehovořil. S novináři se prakticky nestýká.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy