Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo se klidní? Policie prozradila, kolik lidí útočilo na uprchlíky

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín - Ačkoliv je Německo obecně vstřícné k migrantů, řada tamních obyvatel je nemůže vystát. Přesto se ukazuje, že zločinů proti nim ubývá. Uvedla to německá federální policie.

Během 11 měsíců letošního roku bylo zaznamenáno 877 incidentů. Jak poznamenala agentura DPA, za celý loňský rok, kdy Německo přijalo na 890.000 žadatelů o azyl, došlo k 1031 incidentům.

Nejvíce případů, celkem 348, bylo klasifikováno jako ničení majetku, ve 230 případech šlo o propagandu a 151 bylo násilnými činy. Povaha zbylých případů nebyla známa. Téměř 820 ze všech incidentů policisté označili za zločiny krajní pravice.

Podle německého Spolkového kriminálního úřadu (BKA) se statistiky za rok 2015 a 2016 ještě mohou změnit vzhledem k tomu, že mnoho případů se stále vyšetřuje.

Většině částí Německa se problémy s migranty daří řešit, v Berlíně se ale situace nikam neposouvá. Migranti jsou proto velkou část dne zavření s dalšími lidmi, kteří se přes moře dostali do Evropy, po několika měsících na ně začala dopadat frustrace podnícená blížícími se Vánocemi.

Dobrovolníci z organizací pečujících o migranty upozorňují, že řada uprchlíků také trpí nedostatkem soukromí. Někteří mají už více než rok k dispozici pouze postel pár osobních věcí, jsou však nuceni žít pospolu s lidmi, které ani neznají. Naopak mnohdy neví, co se děje s jejich příbuznými.

Témata:  uprchlíci Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy