Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francie obvinila mladíka z nedávného útoku na policisty

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž - Francouzská prokuratura dnes obvinila sedmnáctiletého mladíka. Stalo se tak v souvislosti s říjnovým útokem několika mladých lidí na policisty.

K napadení policistů došlo 8. října, skupina asi 15 mladých lidí ze sídliště na pařížském předměstí na ně házela zápalné lahve.

Osmadvacetiletý důstojník utrpěl vážné popáleniny na rukou a těle a je stále v nemocnici, jeho devětatřicetiletá kolegyně byla těžce zraněna na rukou a v obličeji. Další dva policisté byli lehce zraněni.

Mladíka, který byl zadržen ve čtvrtek, obvinili z "podílu na pokusu o vraždu veřejných činitelů," uvedl Eric Lallement, prokurátor z Évry na jižním předměstí Paříže.

Jde o první osobu obviněnou v souvislosti s říjnovým incidentem, který vedl k bouřlivým protestům policistů stěžujícím si na útoky proti nim. Asi 80 policejních důstojníků a jejich rodin demonstrovalo každý listopadový den před radnicí v Évry.

Témata:  Francie útok

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy