Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nová éra míru? Server přišel s dalšími informacemi o Trumpovi

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington - Ukrajinský internetový zdroj LB.ua („Levý břeh“, pozn. red.), který sám sebe označuje za „portál autorské subjektivní žurnalistiky“, přináší informaci o budoucím prezidentovi Donaldu Trumpovi, který si přeje pro svět „novou éru světového míru“. Informace LB.ua potvrzuje například Washington Examiner.

Kdysi USA vyzvaly k mezinárodnímu boji proti fašismu. Nyní má být terčem společného útoku ISIS

Trump učinil toto prohlášení během svého „Thank You" vystoupení ve městě Cincinnati ležícím v Hamiltonském distriktu státu Ohio. Celé vystoupení přenášela Cable News Network (CNN) a je dostupné na YouTube.

Donald Trump prohlásil: „Jsme připraveni k partnerství s jakýmkoli státem, který se bude chtít připojit k naší operaci kladoucí si za cíl zničit Islámský stát (ISIS), jakož i radikální islámský terorismus", řekl Trump. Tuto informaci potvrzuje například Washington Examiner, který tvrdí, že Trump se zasadí, aby se ministerstva vnitra a obrany USA držela libertariánských principů (ISIS vede také ideologickou válku se svobodami člověka, pozn.). Trump také ve své řeči prohlásil, že si přeje stabilitu, nikoli chaos, aby bylo možné obrodit USA.

Trump řekl, že byl vždy proti válce v Iráku a že těžce kritizuje Hillary Clinton za americkou politiku na Blízkém Východě. Budoucí „hlavní velitel" americké armády, tedy Trump, půjde cestou armádní reformy, aby si americká armáda poradila s novými úkoly, které se před ni kladou.

Trump zničil „modrou zeď"

„Blue Wall" je 18 států na mapě USA, které šestkrát za sebou, tedy v letech 1992 – 2012, zajišťovaly v minulých volbách hlasy americkým demokratům, díky čemuž například v posledních prezidentských volbách zvítězil Barack Obama; takto věc alespoň vidí Paul Steinhauser (CNN). Příznačné je, že v roce 1992 „modrá zeď" pomohla Bilu Clintonovi, manželovi současné neúspěšné kandidátky na funkci amerického prezidenta Hillary Clintonové.

Washington Examiner cituje Trumpa, který se pyšní svým vítězstvím a zničením tzv. „modré zdi" demokratů. Trump před publikem nepoužil slovo „zničit". Prohlásil, že tu stěnu roztřískali napadrť. Základní kámen byl položen. Trump je nyní na cestě „učinit Ameriku znovu velikou". Slova Trumpa byla oceněna bouřlivými ovacemi.

Z českých médií informaci o „mírumilovném" Trumpovi stálo za to citovat zdroji „novarepublika.cz" Tento zdroj se odvolal na Ria novosti. Uvidíme tedy, nakolik politicky a významná pro svět je další zeď, která byla „zničena". Připomínáme, že jsme v minulosti slýchávali o „berlínské zdi", pádem které se změnila geopolitická situace na glóbu země. Čekají nás podobné změny i v budoucnu?

Témata:  Donald Trump USA Islámský stát

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy