Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet obětí kalifornského požáru stoupl na 30

Požár
Požár
Foto: Pixabay

San Francisco - Počet obětí požáru, který v noci na sobotu zachvátil hudební party v kalifornském Oaklandu, vzrostl na 30 mrtvých.

Dnes to podle agentury Reuters oznámil úřad místního šerifa s tím, že počet obětí není stále konečný. Oficiální údaje dosud hovořily o devíti mrtvých. Požár skladiště, kde se hudební akce konala, patří k nejtragičtějším v Oaklandu.

Příčina požáru stále není známa. Hasiči dnes sdělili, že vyšetřování v této věci stále nepokročilo. Již v sobotu uvedli, že prioritou je vyproštění těl, které může trvat i více než dva dny.

Obavy úřadů z dalšího výrazného navýšení počtu obětí vychází z nejen vysokého počtu pohřešovaných, kterých je podle různých zdrojů přes dvě desítky, ale také ze stále ještě neúplného prohledání trosek. Stanice ABC News s odvoláním na úřady informovala, že prohledáno bylo asi dvacet procent budovy.

Témata:  USA požáry

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy