Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Požár v luxusním hotelu v Pákistánu: 11 mrtvých, lidé se spouštěli z oken po prostěradlech

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Karáčí - Ve velkém hotelu Regent Plaza v přístavu Karáčí na jihu Pákistánu vypukl v noci na dnešek požár. Zemřelo nejméně 11 lidí a dalších 75 utrpělo zranění. Neštěstí se vyšetřuje.

Mezi oběťmi jsou čtyři ženy. Popáleniny utrpěli i cizinci. Většina zraněných se nadýchala kouře. Televizní záběry ukázaly, že se hosté spouštěli z oken po prostěradlech, aby unikli ohni.

Plameny podle agentury AP nejprve vyšlehly v hotelové V Pákistánu jsou poměrně časté požáry, způsobené elektrickým zkratem. Většina budov totiž nesplňuje bezpečnostní normy.

V září 2012 si požár v textilní továrně v Karáčí vyžádal nejméně 289 obětí. Tím se stal nejhorším průmyslovým požárem v pákistánských dějinách.

Témata:  Pákistán požáry

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy